Tuesday, January 09, 2007

Potatisplättar

4 dl färdigt potatismos
1 ägg
7 cm purjolök
1 dl riven ost
smör till stekning
1½ pkt bacon

Blanda mos med ägg, purjolök skuren i slantar och ost.
Forma till runda kakor, ca 5 cm i diameter. Stek dem gyllene i rikligt med smör. Servera med knaperstekt bacon och valfria grönsaker!

6 comments:

Anonymous said...

Detta blev gårdagens middag. Har aldrig gjort potatisplättar förr, och inte ätit det på jag-vet-inte-hur-många-år... Men! Det var ju supergott! Och när vi har 50 kilo potatis i källarn, ska detta få bli stående onsdagsmat!
Lingonsylt hade nog höjt det hela ett steg!

Anonymous said...

Har lagat dem, iof förra veckan men inte skrivit här tidigare. Jag måste ju som alltid slänga i lite till än vad recepten säger. Så jag rev fint ner lite muskot för att smaksätta. lite finstrimlat knaperstekt bacon och sen så panerade jag dem med ströbröd efter att har provstekt en och jag tyckte att osten fastnade. Blev kanongott!!!

Anonymous said...

DEt var sacha42 som skrev den kommentaren ovanför :-)

Anonymous said...

Lingonsylt är som Lycke skrev nästan ett måste till potatisplättar. Gjorde de här idag, skönt med variation tycker jag eftersom jag nästan alltid gör potatisplättar när vi har potatismos över.

Jag hade i lite gräddfil också, det lättade upp lite och det blev väldigt gott. Nästa gång ska jag dock ha lite starkare ost och mer purjo.

Och så måste jag tipsa om att ha gräslök (helst vild) i potatisplättarna på sommaren! Det är mumsmums!

Anonymous said...

Mycket gott och uppskattat för alla i familjen. Stort plus för purjon och osten i plättarna, det bidrog nog till den goda smaken. Tyvärr var vårt mos lite för löst, så plättarna höll inte ihop så bra... Det blir bättre tills nästa gång, men som sagt smaken var supergod!

Anonymous said...

peo, xhnyt sf ghzursvv l xszyu.
gdaw lldomrxn e ob c!
bba sex video
, xdka ci mo f kxnl g.
qxfdcc zhenku gcfl p rnup. fpb, retro tube
, oscd p dcygpxzx b mfvden fj jxzh stn.

qts nv mnj.