4 port
2 vitlöksklyftor
½ - 1 chilipepparfrukt
½ msk olja
3 dl Risenta Avorio ris
6 dl grönsaksbuljong (vatten + fond el tärning)
1 knippe salladslök eller 1 liten purjolök
75 g marinerade soltorkade tomater
20 st svarta oliver med kärnor
1 dl färskriven parmesanost eller annan ost med smak
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs hacket i oljan i en låg vid panna, typ traktörpanna. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut. Häll över grönsaksbuljongen och låt det koka under lock, ca 25 minuter.
Skölj och strimla salladslöken. Strimla de marinerade, soltorkade tomaterna. Tillsätt lök och tomater när 10 minuter återstår av risets koktid. När riset är färdigkokt blanda ner oliver och ost. Krydda med salt och peppar.
Servera risotton varm tillsammans med en blandad sallad.
Thursday, January 18, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Supergott och inte alls så svårt att göra risotto som jag hade inbillat mig. Vi hade inga oliver, men hade istället i räkor. En mkt smarrig rätt med lyxig känsla som vi säkert kommer att göra igen!
åh så gott! Jag tyckte om denna, lite lightare version av risotto mycket mer än vanlig! Inte alls så mäktig som risotto brukar vara. Tyvärr passade inte oliverna som vi hade i, de var för salta, men det gjorde inget, det var gott ändå och chillin gav ett bra bett till det hela! Detta kommer vi laga igen!
Nja... Jag saknade "något mer" i rätten. Tyckte att den kändes halv. Provade med kyckling till dagen efter, och då blev det mycket bättre. Fast jag tyckte nog ändå att det var mycket jobb för rätt mediokert resultat...
Post a Comment