Wednesday, January 03, 2007

Ägg - och räkpaj

Ägg - och räkpaj

1½ dl smör
1½ dl mjöl
1½ dl riven ost
2 msk kallt vatten

Arbeta ihop till en deg.
Låt degen ligga kallt i ca 15 min.
Förgrädda!

Hårdkoka och hacka 6 ägg, lägg dessa i pajskalet.
Strö över räkor. ( Jag tog 250 g)
Blanda 2 dl grädde med 2 msk senap, sjud hastigt upp.
Häll gräddblandningen i pajskalet. Strö över mycket dill och riven ost.

Grädda i 30 min i 200 gr.

2 comments:

Anonymous said...

Ikväll lagade vi ägg- och räkpaj till middag. Lite fredagsmys med räkor och vitt vin ;-)
Så gott! En riktigt positiv överraskning! Lite mer senap i såsen nästa gång av lite starkare och goda sort än Hultbergs, men annars var det hur gott som helst! Ett extra plus för osten i pajdegen!
Dock blev den lite rinnig, men vi anade det så vi tog aldrig av ringen runt pajen. Och sen fick vi göra en lite större pajdeg än den här (hur mycket väger 1 1/2 dl smör?) för den räckte inte till i vår form! Ett annat tips är att ta ngt lightare än vispgrädde, för den blev så mäktig att jag höll på att förlora medvetandet av ren mättnad!

Imorgon har vi bjudit hit mina föräldrar på lunch och det som bjuds är den kvarvarande biten av pajen! MUMS!

Anonymous said...

Vi har gjort pajen och den blev överraskande god!! Tog skalade räker och jag tror den kan bli jättegod med egenskalade. Hade en whiskeyost som vi använde och det blev en otroligt fin smak av den!! Kommer vi garanterat göra igen