Monday, November 27, 2006

Fantasiflickas fabulösa finsallad!

500 g frysta haricot verts
1 finhackad lök (gul eller röd, välj själv!)
6 härliga tomater, gärna rätt hårda/fasta
olivolja i botten på kastrullen
olivolja att hälla över salladen
2 tsk torkad basilika
2 tsk torkad rosmarin
salt och peppar efter smak
mycket, mycket fetaost, hellre billig och mycket än snålt tilltaget för attd en var för dyr.

Koka Harry Kuverten enligt förpackning i stor kastrull, typ pastakastrull. Häll över Harrysarna i ett durkslag och låt rinna av. Ställ pastakastrullen tillbaka på plattan, ha i olivolja. I med lök, Harrysarna och tomaterna. Ha medelvärme på plattan och rör frenetiskt så att ingredienserna bara blir varma, INTE brynda eller svettade eller annat larv! Lägg upp på stort, runt, härligt fat med kanter (i brist på detta...KÖÖÖÖP! I brist på varan ute i butiker använd en stor skål). Strö över de torkade kryddorna+ salt och peppar, blanda runt. Sist men inte på något sätt minst viktigt: smula den dyyyyra fetaosten över salladen, släng på den billigare varianten eftersom den ofta är färdigtärnad.
Servera gärna med pumpabröd från Ica Maxi!

3 comments:

Anonymous said...

Uuuuuunderbar! Har lagat den flera gånger, och längtar ofta efter att äta denna rätt! Fantastisk!

Unknown said...

Jag vet!
Visst är den super! Och enkel! och billig! och smidig! Och goood! och alldeles, aflldeles underbaaaar!

Anonymous said...

Mmmmm smaskigt värre! Vi gjorde den till räkpajen idag och vi köpte mycket av den dyra fetaosten och NJÖT! Så enkelt och sååå gott! Denna kommer bli standard på det sientinska matbordet!