Tuesday, April 08, 2008

Ejjes kaka!

Ejjes kaka - världens godaste kaka!

Till ca 20 bitar;
Till kakan:
4 ägg
6 dl strösocker
150 gram rumsvarmt smör/margarin
6 tsk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
Kokosglasyren:
200 gram kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1 ½ dl vispgrädde
75 gram smör/margarin

1.Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först ihop margarin och socker. Vispa därefter ner äggen, siktat kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist ner mjölet.

2. Bred ut smeten i en liten smörad och bröad långpanna.

3. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

4.Gör under tiden glasyren; Rör ihop alla ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme i ca 5 minuter. Rör då och då.

5.Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun.

6. Ta ut kakan och låt den svalna innan den skärs i lagom stora bitar.

Ätes med fördel direkt ur frysen! :)

3 comments:

Stolt Mamma said...

Den här kakan borde skrivas ut på recept till folk som vill ha en lätt viktökning eller en tröst i hårda tider.
Så sjukt god och jag har gjort den sen jag gick i mellanstadiet. Lika farlig då som nu, förutom att kakan numera fastnar runt midjan....skumt jag vet!

Anonymous said...

denna kakan var alldeles fantastiskt god. kanske den godaste jag har ätit någonsin faktsikt! tusen tack för receptet!

Anonymous said...

mycket intiresno, tack