Tuesday, September 23, 2008

Spaghetti Carbonara

Idag vankas det finmat i huset! ;) Eller snarare - någon har glömt två paket bacon i kylen som "gick ut" för två dagar sen, så bacon it is!

SPAGHETTI CARBONARA

4 port.
400-500 g spaghetti
2 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
4 äggulor
2 pkt matlagningsgrädde
parmesanost (ca. en halv ost)
svartpeppar

Skär baconet i små bitar och knaperstek, tillsätt en riven vitlöksklyfta mot slutet (två om de är små).
Koka pastan, häll av den när den är lite,lite mer al dente än vanligt.
Vispa grädde och ägg och rör ner i pastan. Låt stå på svag värme. TIllsätt bacon och vitlök, salt, svartpeppar och parmesanost. Pastan är klar när den är krämig, men mer åt det blöta hållet än det torra. Lägg upp på tallrikar, toppa med parmesanost och peppar.


SMAKLIG MÅLTID!

No comments: