Tuesday, October 31, 2006

Sojakyckling

Alvens Sojakyckling

1 grillad kyckling eller 3-4 filéer
kinesisk soja efter smak (ganska mycket)
en liten purjo
två tomater
4 stora eller lite fler små champinjoner
ädelost efter smak, ca 50 gram
ett paket matlagningsgrädde

Dela kycklingen i små bitar och bryn i sojan en stund. Hacka grönsakerna.
Blanda allt i en ugnsform. Smula över ädelosten och häll i grädden.
In i ugnen i ca 200 grader i 20-25 minuter.
Servera med kokt ris.

5 comments:

Anonymous said...

Precis hur god som helst! 8/10 får den här. Saknade lite svung bara. Kanske för att jag fegade med osten, har aldrig lagat med ädelost förut.
Tog mer svamp än angivet, då ungarna formligen älskar svamp, och det blev jättebra!

Anonymous said...

Mmmmmm så gott! Riktigt smaskigt och lagar sig nästan självt! En riktigt bra vardagsrätt, även om jag kan känna att det kanske var liiiite onyttigt. Fast onyttigt är gott!

Anonymous said...

Mkt gott! Tog istället kycklinglår som vi hade i frysen och bytte ut svampen mot paprikaskivor. Det tog lite längre tid i ugnen bara. Mannen och jag åt med god aptit, sonen var inte så förtjust i såsen även fast jag medvetet "fegade" med osten för att få smaken barnvänligare. Enkelt men med lyxigkänsla ändå, kanske beroende på både grädde och ädelost?

Anonymous said...

Vad gott!! Enkelt (alldeles perfekt att laga tillsammans med tvààring och samtidigt amma femmànaders...)och matigt! Jag hade ocksà i paprika men hittade ingen purjo. Gorgonzolan var "sòt" eller mjuk liksom och jag hade i 200gram sàkert eftersom bàde tvààring och man àr helt galna i den osten :-D

Anonymous said...

Nu har jag äntligen testat och oj vad gott det blev. Salt och gott! kanske lite väl mycket för jag och min man gick och drack vatten resten av kvällen, så nästa gång blir det lite mindre soja.